14-TES

Inschroefthermo-elementen

Inschroefthermo-elementen (14-TES) worden gebruikt voor algemene temperatuurmetingen bij lage druk in gasvormige, vloeibare en plastische media. Afhankelijk van de uitvoering van de beschermbuis en van het omgevingsmedium tot een temperatuur van 1200°C.

Lees meer

 

Deze thermokoppels worden voornamelijk in processen met lage drukken toegepast. De meest voorkomende temperaturen blijven onder de 800 °C. De sensoren zijn leverbaar met een keramisch geïsoleerd draadelement of als mantel-element.

De procesaansluiting is leverbaar in vele varianten. De buisdiameter kan, evenals de insteeklengte, geproduceerd worden in bijna elke afmeting. Snel aansprekende sensoren zijn mogelijk door het werken met verdunde meettip en het toepassen van mantel-elementen met een geringe diameter.

Technische specificaties

Een op de beschermbuis gelast zeskant met schroefdraad zorgt voor de stabiele procesaansluiting van de sensoren van deze serie. Afhankelijk van de toepassing wordt de plaats van het zeskant op de beschermbuis bepaald.

De beschermbuizen worden normaal gesproken vervaardigd uit een naadloos getrokken roestvast stalen buis met een ingelast rond bodemplaatje.

Naar wens kunnen onze inschroefthermo-elementen worden voorzien van een extra keramische binnenbuis, waardoor in veel toepassingen de duurstabiliteit en de elektrische isolatie van de thermoparen duidelijk worden verhoogd.

Toepassingsgebied van onze Inschroefthermo-elementen (14-TES)